/ by /   Documentering / 0 comments

Opprettholdelse av balanse

For eksempel, hvis en hest som for det meste spiser høy en dag får i seg mer beitegress, vil organismene som trives på den spesielle blandingen av matvarer trives mens motparten vil reduseres. I de fleste tilfellene er disse fluksene harmløse og vil korrigere seg selv.
Det er mange andre faktorer som kan endre mikrobenivåene i tarmene. “Alt som forandrer ph-en, forstyrrer tarmenes mobilitet eller påvirker væskenivåene—alt dette vil endre balansen”, hevder Kathleen Crandell, PhD, som er ernæringsfysiolog hos Kentucky Equine Research. I tillegg til plutselige forandringer i ernæringen, kan enkelte hendelser som kan forstyrre nivåene av mikrofloraene inkludere administrering av orale antibiotika, feber og inntak av fôr som er besmittet av mugg eller bakterier.
Selv påkjenninger, som de assosiert med stress forbundet med reising og konkurranse, kan ha en effekt. Å være på veiene kan ofte forstyrre hestens rutiner: den drikker kanskje ikke like mye, den kan få annerledes høy eller gress, eller så kan angst medføre at den i en periode ikke inntar fôr. Stress kan i tillegg medføre målbare forandringer i hormonnivåene, kroppstemperatur, immunresponsen, hjertefrekvens og andre funksjoner, noe som i alle tilfeller kan medføre at populasjonen av de gode bakteriene faller.
Hvis en probiotika bidrar til at hesten din er gladere og sunnere, er det ingen grunn til å ikke fortsette å tilby det.

SHARE THIS


Leave a Reply