/ by /   Documentering / 0 comments

Organiske syrer og enzymer

Organiske syrer og enzymer

 

Alle dyr trenger mat for å opprettholde kroppstilstander, forsyne råmaterialer for vekst, reparere skadet ved, og å sørge for energi for jobb og anstrengelser.

Hesten er et beitedyr, og anlagt til å spise gjennom mesteparten av dagen. Deres naturlige fôr er gress, og de har utviklet seg til å spise 18 timer i døgnet.

Dette hjelper med å forebygge og formilde fôrallergier i hester. Enzymer hjelper med å reparere vev og er hensiktsmessige når hesten trener. Enzymer spiller en viktig rolle i alle kroppslige aktiviteter, der hver enkelt har en spesifikk funksjon i kroppen. Enzymene i kroppen er faktisk i usynlig aktivitet eller energifaktor, og ikke bare et proteinmolekyl. Reaksjonen som fremmes av et bestemt enzym er veldig spesifikt. Derfor er det, fordi at cellulær metabolisme består av hundrevis av ulike kjemiske reaksjoner, hundrevis av forskjellige typer enzymer.

Som beitedyr, er ikke forbruket av korn det mest naturlige for en hest. Til tross for dette, har korn blitt en del av kostholdet som en kilde til energi slik at hesten kan møte energibehovet som er nødvendig for å prestere. Ideelt sett bør stivelse fordøyes av enzymene i tynntarmen, der så lite som mulig passerer gjennom tykktarmen og endetarmen i den daglige fordøyelsen. Ytterligere mengder som passerer gjennom tykktarmen og endetarmen kan medføre problemer for hesten.

Bruken av organiske syrer kan hindre utviklingen av muggen lukt og mugg i høy som ikke er tilstrekkelig tørket. De fleste brukte konserveringsmidler som brukes til høy inneholder organiske syrer som er de samme som de som blir funnet i hestens fordøyelseskanal. Propionsyre og eddiksyre er de mest kjente organiske syrene som brukes i konserveringsmidler til høy, og produseres naturlig i caecumet og tykktarmen som et resultat av mikrobiell fordøyelse av fiberrikt fôr. Disse organiske syrene kan bli brukt som mugghemmer og kan anvendes når høyet ikke er tilstrekkelig tørt til å høyballe, men det ventes regn slik at avlingen vil gå tapt dersom det ikke blir ballet tidsnok. Forskning har vist at oppvarming og mugging av høy under lagring avtar med bruken av konserveringsmidler.

SHARE THIS


Leave a Reply