/ by /   News / 0 comments

Witanor Horse – testing

Veterinær Tonje Lund Ness har gjennomført en test med Witanor Horse-pulver. – Witanor Horse er et nytt produkt på markedet, og jeg ville teste det for å få egne erfaringer, og for å kunne se effekten hos flere hester. På den måten kunne jeg sjekke om Witanor har den effekten som loves og forventes.

Testen er ikke gjennomført i henhold til vitenskapelige tester, men parameterne er blitt valgt som en grunn til å fôre med Witanor Horse. Hesteeiere ble gitt produktet og et skjema de skulle fylle ut i forkant om problemene hestene deres hadde. Deretter skulle de legge merke til om det dukket opp forandringer etter bruk av produktet. Testen omfatter 61 hester: 15 kaldblodstravere, 24 varmblodstravere, 8 norske varmblodshester, 2 norske fjordinger, 2 arabere og 10 islandshester.

Per i dag har vi kun mottatt 10 ferdigutfylte skjemaer. Flertallet rapporterer at hestene deres har opplevd forbedringer, men noen få så ingen endringer eller var ikke sikre på om det var andre faktorer som var endret, som fôring og beite. Muntlig har Tonje fått mange positive tilbakemeldinger. Spesielt gjelder det hester som har hatt mageproblemer, stress og tegn til aggresjon. Disse hestene har begynt å legge på seg, blitt roligere og er enklere å håndtere.

I høst kommer Tonje til å fortsette arbeidet med å samle inn skjemaer og bilder, og forsøke å systematisere resultatene. Basert på resultatene som har kommet så langt, både skriftlig og muntlig, ser det ut til at Witanor Horse er et spennende produkt på hestemarkedet. Med dagens pris bør det være konkurransedyktig, i tillegg til at det ikke finnes noe annet produkt som inneholder melkesyrebakterier, enzymer og gjærcellevegger – alt i ett produkt.

  • Hvis testen min av Witanor Horse viser signifikante resultater, håper jeg det kan være interesse for en vitenskapelig granskning av produktet og dets sammensetning.
  • Som veterinær blir jeg mer og mer interessert i hva som foregår i mage og tarm i forbindelse med problemer hos hester. Jeg ser hvor viktig denne faktoren er når det gjelder andre sykdommer, konkurranseresultater og stress. Witanor Horse har mye å bidra med i hesteverdenen.

SHARE THIS


Leave a Reply